Logo Logo

Mathijs Vrieze

Mathijs Vrieze

Van jongs af aan was Mathijs vaak in de keuken te vinden. Als kind maakte hij maar al te graag de hapjes op de verjaardagen en hielp met plezier mee met de dagelijkse maaltijd voor het gezin. Na zijn koksopleidingen en ervaring in diverse restaurants schopte hij het tot chef-kok. Voordat Mathijs zich ontwikkelde als kookboekenschrijver en tv-kok werkte hij ruim 15 jaar in de horeca.

De kern van zijn visie is gezond en lekker eten met gebruik van verse en duurzame ingrediënten. Toch was Mathijs niet altijd bewust bezig met zijn voeding. Op 25 jarige leeftijd gooide hij het roer om en rekende voorgoed af met 30 kilo overgewicht. Hij heeft zich verdiept in wat gezond eten voor ons lichaam kan betekenen en ontwikkelde een succesvolle lifestyle die makkelijk vol te houden is. Zijn lekkere en makkelijk te bereiden recepten bleven niet onopgemerkt. Nadat Mathijs een jaar als extern expert de recepten voor Sonja Bakker had geschreven, werd hij zelf ontdekt. De Telegraaf kopte: ‘Mathijs Vrieze, de Nederlandse Jamie Oliver”.

Het eerste kookboek ‘Lekker eten en gezonder afvallen” dat Mathijs schreef werd een ongekend succes. Waarna er vele boeken volgden. In zijn eerste boeken lag de focus vooral op afvallen, in zijn meest recente boeken gaat het vooral om recepten en een gezonde lifestyle. Ook bracht hij titels uit rondom prijsbewust koken, want gezond koken hoeft niet persé duurder te zijn. Telegraaf VROUW gaf het boek ‘Gezond en prijsbewust koken’ zelfs 5 sterren, waarmee het boek als beste afslankboek van 2011 uit de test kwam.