Logo Logo

  • 25 min.
  • 4 pers.
  • Avondeten
  • 22 gr
  • 35 gr KH
  • 10 gr KEV

Kleurrijke ovenschotel

Ingrediënten

  • 3 paprika’s
  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 rode uien
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 el italiaanse kruiden
  • 1 el knoflookpoeder
  • 4 el olijfolie
  • 200 gram kipfilet
  • 1 handje cherrytomaatjes

Bereidingswijze

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2. Snijdt de paprika in reepjes, schil de zoete aardappel of boen deze schoon en snijdt in dunne plakjes, snijdt de rode ui in partjes, halveer de cherrytomaten en snijdt de kipfilet in blokjes.
  • 3. Meng de paprika, zoete aardappel, rode ui, cherrytomaten en kikkererwten met de kruiden en olijfolie in een schaal.
  • 4. Doe het mengsel in een ovenschaal bekleed met bakpapier en doe deze in de voorverwarmende oven voor 10-15 minuten.
  • 5.Neem de ovenschaal uit de oven, voeg de kip toe en doe de schaal nogmaals in de oven voor 15-20 minuten.
  • Garneer met de peterselie.