Logo Logo

  • 10-20 min.
  • 2 pers.
  • Ontbijt

Pannenkoekjes van Mathijs

Ingrediƫnten

  • 4 passievruchten
  • 2 eetl. honing
  • 100 gram roomboter
  • snufje grof zeezout
  • 4 bananen
  • 2 eieren
  • 4 eetl. bloem
  • snufje kaneel (of koekkruiden)

Bereidingswijze

  • 1. Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten. Verwarm in een steelpannetje met de honing, boter en een snufje zeezout. Laat de passiefruit karamelsaus zachtjes koken zodat je een mooie donkergele karamelsaus krijgt.
  • 2. Prak de bananen met een vork fijn. Meng hier de eieren, bloem en kaneel doorheen. Verdeel het dikke beslag in kleine porties. Bak de Amerikaanse pannenkoekjes in een beboterde koekenpan op gematigd vuur ongeveer 2 minuten. Keer om en bak de andere kant nog 1 minuut tot ze gaar zijn.
  • 3. Serveer de warme Amerikaanse pannenkoekjes warm direct uit de pan. Snijd er nog wat plakjes banaan bij en bestuif met een beetje kaneel. Schenk er de passiefruit karamelsaus overheen.
  • 4. Eet smakelijk!