Logo Logo

  • 10 min.
  • 4 pers.
  • Lunch
  • 14,7 gr
  • 30,2 gr KH
  • 11,5 gr KEV

Dikke pompoensoep

Ingrediënten

  • 2 kleine (biologische) pompoen
  • 4 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dikke centimeter verse gember
  • Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.
  • 2 bouillonblokje(s)
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • klein beetje zwarte peper
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • 1. Was de beide pompoenen aan de buitenkant goed met een schoon schuursponsje. De schil eet je gewoon op, dus deze moet goed schoon zijn. Snijd hem vervolgens doormidden en ontdoe de pompoenen van hun draderige kern. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukjes.
  • 2. Breng een liter water aan de kook, samen met de beide bouillonblokjes. Snijd de uien ondertussen in fijne parten en de knoflookteentjes in kleine stukjes.
  • 3. Zodra het water kookt, kunnen de groentes worden toegevoegd, laat de soep dan opnieuw aan de kook komen. Draai het vuur vervolgens lager en laat op middelhoog vuur rustig door pruttelen. Schil het stukje gember en rasp deze boven de pan fijn en voeg wat zwarte peper naar smaak toe. Laat de soep in ± 10 tot 12 minuten gaar koken, totdat je met een vork heel gemakkelijk door de pompoen heen glijdt.
  • 4. Klop in een kommetje de eieren los en verwarm in een koekenpan de eetlepel olijfolie. Breng de eieren op smaak met een flinke snuf peper en zout. Schenk de omelet in de koekenpan en bak aan beide zijden mooi goudbruin. Rol de omelet vervolgens op en snijd in fijne, dunne sliertjes.
  • 5. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde, dikke soep. Je kunt er ook wat grove stukken in laten als je dat lekker vindt. Garneer met de omeletreepjes en eventueel wat extra zwarte peper of (biologische) kruidenmengeling. Eet smakelijk!