Logo Logo

  • 45 min.
  • 4 pers.
  • Avondeten
  • 8 gr
  • 24 gr KH
  • 19 gr KEV

Zomerse salade met linzen en blauwe bessen

Ingrediƫnten

  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes oregano
  • 400 gram linzen
  • 15 gram basilicum
  • 150 gram blauwe bessen
  • 1 el balsamico-azijn
  • 40 gram amandelen

Bereidingswijze

  • 1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en verdeeld de oregano tussen de tomaten. Bak 45 minuten in de oven.
  • 2. Laat de linzen uitlekken en meng deze in een schaal met de blauwe bessen en de blaadjes basilicum.
  • 3. Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een aparte kom.
  • 4. Meng dit vocht met de balsamicoazijn en klopt tot een dressing.
  • 5. Schep de tomaten en de dressing voorzichtig door de linzen en bestrooi met de noten.